Eldningsförbud i skog och mark, hela höglandet

Eldningsförbudet gäller från tisdag 30 maj 2023, klockan 10, tills annan information kommer.

Stäng meddelande
Ambulans

Region Jönköpings län ansvarar för ambulanssjukvården

Ambulanssjukvården

På höglandet delar samtliga ambulansstationer lokaler med räddningstjänsten. Ambulansverksamheten är organiserad under akutkliniken inom Höglandets sjukvårdsområde i Region Jönköpings län. Området täcker Aneby, Eksjö. Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda kommuner samt Ydre kommun i Östergötland.

Inom Jönköpings län finns cirka 170 medarbetare inom ambulans­verksamheten och som utför cirka 43 000 uppdrag per år. Som regel är det närmsta ambulans som åker till larmad plats. SOS Alarm i Jönköping har med hjälp av GPS full kontroll över var ambulanserna är i länet och kan därför snabbt larma den som är närmast.

Drygt hälften av personalen är ambulans­sjuk­sköterskor vilket betyder att det finns en sjuk­sköterska i ambulansen vid varje utryck­ning. Det finns fem ambulans­stationer med varierande storlek inom Höglandets sjukvårds­område. Vid tre av dem finns det två dygns­bilar, de övriga två stationerna har en dygnsbil. Ett kvalitets­mål är att 80 procent av länets befolk­ning ska nås inom 20 minuter vid prioritet ett (1) larm.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 3 mars 2022