Amnesti för att lämna in explosiva varor till Polisen

Under tiden 15 oktober 2018 till 11 januari  2019 genomför Polisen en amnesti gällande explosiva varor. Kontakta Polisen via 114 14 för att få hjälp med att ta omhand en explosiv vara .  Observera att det bara är Polisen som hanterar detta.

Det är fortfarande bevattningsförbud i Nässjö kommun.

 Bevattningsförbudet i Vetlanda kommun är upphävt från och med 22 oktober 2018.

Stäng meddelande
Hjärtstartare

Foto: Höglandets räddningstjänstförbund

Hjärtstartare

Varje år får över 8 000 personer oväntade hjärtstopp i Sverige. Tidiga åtgärder med HLR är avgörande för chanserna till överlevnad, om man dessutom har en hjärtstartare i närheten som någon kan använda ökar chanserna avsevärt. Statistik från 2014 visar att det användes 250 publika hjärtstartare i Sverige detta år varav 75 procent av de drabbade överlevde.

Vi på höglandets räddningstjänstförbund erbjuder att låna ut en hjärtstartare som finns på Nässjö respektive Vetlanda räddningstjänst till föreningar, privatpersoner, företag m.fl. vid olika aktiviteter där det samlas folk och därmed kan vara bra att ha en hjärtstartare nära tillhands.

För att få låna vår hjärtstartare:

  • Måste låntagaren uppvisa ett intyg på att personen gått en vuxen – HLR med hjärtstartare utbildning inom loppet av ett år.
  • Det är gratis att låna hjärtstartaren men vi tar en depositionsavgift på 500 kr som låntagaren får tillbaka vid återlämning av hjärtstartaren.
  • Det går bra att låna hjärtstartaren i upp till 7 dygn.
  • Blir hjärtstartaren stulen eller går sönder under utlåningsperioden blir låntagaren skyldig att betala reparationskostnaden alternativt inköp av ny hjärtstartare.
  • Användning sker på egen risk.
Skriv ut
Senast uppdaterad: 15 juni 2018
Hem & Fritid