Sjö en solig dag

En sjö sedd från en brygga under en solig dag.

Vattensäkerhet

Vi lever i en bygd med mängder av härliga sjöar. Men man ska ha respekt för sjön. Den typiska båtolyckan sker när en man över 50 år ger sig ut för att fiska. Båtturen sker i en liten sjö i lugnt väder. Mannen använder inte flytväst och är ensam när han faller överbord. Flytväst borde vara en självklarhet för alla som ger sig ut på sjön.

2017 omkom 92 personer i drunkningsolyckor i Sverige. En flytväst hade kunnat rädda livet på många av de drabbade. Använd därför alltid flytväst när du ska ut på sjön eller havet. Även om du kan simma finns risken att du grips av panik om vattnet är kallt eller om det är långt till land.

Låna flytväst hos oss!

Det är viktigt att flytvästen sitter bra och att viktangivelsen stämmer med den som ska använda västen. Om du inte vill köpa en flytväst så kan du låna en av oss. Vi lånar ut räddningsvästar gratis under sju dagar. Det går inte att förboka flytvästar men de kan hämtas på stationen när som helst under kontorstid, och då det finns personal på plats övrig tid. Vi finns på Telegatan 3 i Nässjö och på Lilla Nygatan 4 i Vetlanda. En flytväst är en mycket bra livförsäkring.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 januari 2020
Hem & Fritid