Lunchstängt på medborgarkontoret/växel

Från och med 16 september kommer växeln på medborgarkontoret i Nässjö (som svarar för Nässjö kommun, Höglandets räddningstjänstförbund samt Höglandsförbundet) att införa lunchstängt varje vardag kl 12-12.45. Vid akuta händelser ring 112.

VIKTIG information om sotning

Under en tid kommer Höglandets räddningstjänstförbund att bedriva sotningen/rengöring i egen regi. Vill du komma i kontakt med oss eller boka tid?

Stäng meddelande
Sjö en solig dag

Foto: Höglandets räddningstjänstförbund

Vattensäkerhet

Vi lever i en bygd med mängder av härliga sjöar. Men man ska ha respekt för sjön. Den typiska båtolyckan sker när en man över 50 år ger sig ut för att fiska. Båtturen sker i en liten sjö i lugnt väder. Mannen använder inte flytväst och är ensam när han faller överbord. Flytväst borde vara en självklarhet för alla som ger sig ut på sjön.

2017 omkom 92 personer i drunkningsolyckor i Sverige. En flytväst hade kunnat rädda livet på många av de drabbade. Använd därför alltid flytväst när du ska ut på sjön eller havet. Även om du kan simma finns risken att du grips av panik om vattnet är kallt eller om det är långt till land.

Låna flytväst hos oss!

Det är viktigt att flytvästen sitter bra och att viktangivelsen stämmer med den som ska använda västen. Om du inte vill köpa en flytväst så kan du låna en av oss. Vi lånar ut räddningsvästar gratis under sju dagar. Det går inte att förboka flytvästar men de kan hämtas på stationen när som helst under kontorstid, och då det finns personal på plats övrig tid. Vi finns på Telegatan 3 i Nässjö och på Lilla Nygatan 4 i Vetlanda. En flytväst är en mycket bra livförsäkring.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 20 maj 2019
Hem & Fritid