Lunchstängt på medborgarkontoret/växel

Från och med 16 september kommer växeln på medborgarkontoret i Nässjö (som svarar för Nässjö kommun, Höglandets räddningstjänstförbund samt Höglandsförbundet) att införa lunchstängt varje vardag kl 12-12.45. Vid akuta händelser ring 112.

VIKTIG information om sotning

Under en tid kommer Höglandets räddningstjänstförbund att bedriva sotningen/rengöring i egen regi. Vill du komma i kontakt med oss eller boka tid?

Stäng meddelande
Grannsamverkansskylt

Dessa skyltar hänger i områden där grannsamverkan finns.

Goda grannar i trygga kvarter

Polis och räddningstjänst står för information. Du står för uppmärksamhet och omtanke. Tillsammans minskar vi risken för brand, olyckor och brott. Det är grannsamverkan som skapar goda grannar i trygga kvarter.

Grannsamverkan organiseras med ett huvudkontaktombud för hela bostadsområdet eller föreningen. Huvudkontaktombudet är den person som håller kontakten med Höglandets räddningstjänstförbund.

Utöver detta utses också ett antal kontaktombud som ansvarar för cirka 10-12 hushåll i sitt kvarter. Kontaktombuden utbildas av polisen och Höglandets räddningstjänstsförbund och får då en fördjupad kunskap om grannsamverkan och information i hur man kan förebygga brott och brand samt kunskaper om första hjälpen.

Under hösten kommer det att hållas ett uppstartsmöte, om det finns intresse för att starta nya grannsamverkansområden, och ett informationsmöte vardera i Vetlanda och Nässjö. Håll utskick här på hemsidan för att anmäla er när datum publiceras.

Om det av någon anlednings behövs en eller flera nya skyltar för grannsamverkan, kontakta oss enligt nedan formulär.


Skriv ut
Senast uppdaterad: 8 oktober 2019
Hem & Fritid