I Sverige omkommer ca 1500 personer varje år i självmord. Det är en person var sjätte timme, alla dagar, året runt och ungefär sex gånger så många än som omkommer i trafiken. Psykisk ohälsa och psykisk sjukdom är ett folkhälsoproblem och drabbar många människor. Man räknar med att 20-40 procent av Sveriges befolkning lever med någon form av psykisk ohälsa. Studier har visat att var femte individ någon gång under livet kommer att drabbas av ångestsjukdom, och att var fjärde man och var tredje kvinna någon gång kommer drabbas av depression. Psykisk ohälsa är också den vanligaste orsaken till sjukskrivning, hela 46 procent av alla pågående sjukskrivningar är på grund av psykisk ohälsa.
12 timmar fördelat på två heldagar eller fyra halvdagar (ungdomsversion 14 tim.)
Max 20 deltagare.
Ökade kunskaper om självmordsprocessen och psykisk ohälsa samt de vanligaste psykiska sjukdomarna minskar den irrationella rädslan för att tala om självmord, psykiska sjukdomar och ökar tryggheten i möten med personer som lider av psykisk ohälsa och de som är självmordsnära. Första hjälpen till psykisk hälsa är att rädda liv genom att öka kunskapen om psykiska sjukdomar självmordsförsök och självmord och att förhindra spridning av de utbredda negativa attityder, rädslor och tabun som dessa ämnen vanligen väcker.
Allmänheten, företag, arbetsplatser, personalgrupper, organisationer, föreningar.
Pris efter offert.
Gör en intresseanmälan via länken: Intresseanmälan där du fyller i dina uppgifter, så hör vi av oss så fort vi kan. Intresseanmälan är inte bindande.
Teamledare Sjukvårdutbildningar, Styrkeledare
.