Eldsjäl

Eldsjäl logga 3

Höglandets räddningstjänstförbund genomför tillsammans med Nässjö kommun, ambulansen och polisen satsningen Eldsjäl. Vi riktar oss till ungdomar i årskurs åtta, nio eller första året på gymnasiet i Nässjö kommun.

Syftet med satsningen är skapa bra relationer och eventuellt intresse för kommande anställningar inom blåljusorganisationerna. Som Eldsjäl får du chansen att få träffa nya kompisar och lära dig saker om både dig själv och andra. Du kommer få erfarenheter för livet. Som Eldsjäl deltar du i tio möten med praktiska övningar mellan 4 oktober och 6 december. Våra möten är tisdagkvällar och vi håller till i räddningstjänstens lokaler i Nässjö.

Som deltagare i Eldsjäl får du:

  • Träna på att släcka bränder.
  • Lära dig hjärt- och lungräddning.
  • Öva på hur du ska agera vid en trafikolycka.
  • Testa räddningstjänstens utrustning.
  • Träffa medarbetare från ambulansen och polisen som berättar om sitt uppdrag och hur de jobbar.
  • Studiebesök på Backaplan i Göteborg där du får träffa överlevande från diskoteksbranden.

Sist men inte minst får du en bra erfarenhet att lägga i ditt kommande CV.

Är du intresserad och vill hänga på?

Bor du i Nässjö kommun? Kontakta oss eller anmäl dig via e-post eldsjal@raddningstjansten.com. Du måste lämna en motivering till varför du vill vara med. Skriv ditt namn, i vilken skola och årskurs du går i, ditt mobilnummer och en e-postadress vi kan nå dig på. Får vi flera anmälningar än platser kommer vi att göra ett urval av deltagare. Deltagande är gratis.

Sista anmälningsdag är 27 september.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 7 september 2022
Utbildning